Věnujeme se vaření především světlého ležáku tradiční českou metodou. Proto se v našem portfoliu nachází hned tři světlá piva, 10° (Jehně), 11° (Ovečka), 12° (Beran) a tmavý speciál 14° (Černá ovce). Všechna piva, které se u nás vaří jsou spodně kvašená. Vyznačují se příjemnou, lehce vyšší hořkostí s postupným dozníváním. Doba ležení se pohybuje od 4 do 6 týdnů. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná. Hotové pivo se stáčí ručně do PET lahví, 15 l petainerů, skleněných lahví s patentním uzávěrem a sudů o objemu 5 l, 10 l, 15 l, 30 l a 50 l.
Základem dobrého piva je čistota a proto velice důrazně dbáme na sanitace nádob, tanku a prostor pivovaru. Na vše dohlíží celosvětově známý a uznávaný sládek Ivan Chramosil a jeho pravá ruka Martin Melzer.
Pivovarská technologie se skládá z nerezové, dvounádobové varny o objemu 2000l, vířivé kádě (whirlpool) a cylindro-konických tanků (CKT), které mají objem 9x4000 l a 2x2000 l. Hlavní kvašení a ležení piva se tedy odehrává postupně, ale zároveň v jednom tanku.
V případě zájmu nabízíme do pivovaru Beránek exkurze. Zavolejte nám a individuálně se domluvíme.
Naše piva
Jehně
Vyráběno klasickým způsobem - spodním kvašením s výraznějším chmelením. Je zlatavé barvy, příjemné vůně a mírně výraznější hořkosti, jež lehce doznívá.
Ovečka
Spodně kvašené pivo, vařené tradiční technologií z více druhů sladů. Má příjemné chmelové aroma, jemnou hořkost a plnou chuť.
Beran
Světlý ležák Plzeňského typu, vyráběný klasickým způsobem spodním kvašením. Vyznačuje se zlatavou až jantarovou barvou, příjemnou plnou chutí s výraznou hořkostí a lehkým aroma.
Černá ovce
Vyrobeno tradičním klasickým způsobem z pěti druhů sladů spodním kvašením. Je barvy hořké čokolády, chuť má lehce karamelovou a nasládlou, se středním řízem, jemnou hořkostí a lehkým chmelovým dozníváním.